The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Video’s bij MOre:

MOre:

MOre: is een uitgave van de Stichting Fonds Metropole Orkest en komt mede tot stand door de inbreng van diverse Vrienden. MOre: verschijnt in een oplage van 1200 stuks en wordt ieder kwartaal gratis toegestuurd of uitgedeeld aan Vrienden van het Metropole Orkest, bestuursleden, orkestleden en staf en andere belanghebbenden.

Voor suggesties, klachten, complimenten of andere opmerkingen: redactie@mo.nl

Bart van Lier (l) en Jos Gunneweg (r)

Metro’s Midnight Music / Metro’s Music…
Opvolging Column Jeroen Kijk in de Vegte
Februari 2016 ( MOre: jaargang 2, editie 1)

Er was eens… een romantisch middernachtelijk radioprogramma door het Metropole Orkest dat ‘Metro’ s Midnight Music’ heette. Of nee, het heette ‘Metro’s Music’? Of misschien wel allebei? Want het zou wellicht van de midnight naar vroeger op de avond zijn gegaan wist iemand te vertellen. Jos Gunneweg en Jos Noordanus zoeken het uit!

Het zou geen sporen hebben nagelaten in de archieven… misschien heeft de luisteraar, zoals Jeroen Kijk in de Vegte schreef, het alleen gedroomd? Misschien echter bracht het de luisteraar in een droomtoestand? Wat heel goed kan natuurlijk met die beeldschone tune van Rob Pronk, klavecimbel met kwintsprong en glisando loopjes in de fluit, maar wat toch wel even wat anders is. En wie was de presentator? Michiel de Ruijter? Of, gewoon de omroeper van dienst. Vincent Engelen, Klaas Samplonius? Lees verder…