The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
21 Grammy Nominaties

Educatie

Metropole voor iedereen

Metropole Orkest is zich bewust van zijn unieke positie aan de top van de piramide van de lichte muziek. Daarom geeft het orkest haar kennis en ervaring met veel passie door. Het Metropole Orkest wil een belangrijke rol spelen in talentontwikkeling in de lichte muziekwereld en aansluiting zoeken met de amateurmuziekwereld.

Educatie betekent voor het Metropole Orkest (MO) een investering in kennis en passie voor alle groepen van de samenleving: kinderen, jong talent en amateurmusici.

Metropole op School
Voor primair onderwijs is de muziekmethode ‘Metropole op School’ ontwikkeld. Daarnaast bieden we diverse activiteiten (workshops, streams, schoolbezoek) aan voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Lees verder…

Metropole Academy
Onder de noemer Metropole Academy worden diverse educatieve programma’s georganiseerd voor nationaal en internationaal muzikaal talent. Voor studenten van de Nederlandse conservatoria biedt het Metropole Orkest een hoogwaardige aanvulling op hun studie met bijzondere projectweken. Daarnaast organiseren wij de Arrangers Workshop voor internationaal toptalenten op het gebied van compositie en arrangeren en delen wij onze kennis met de Nederlandse HaFaBra-wereld door middel van ons MO Adventure project.
Lees verder over de projectweken voor studenten van Nederlandse conservatoria.
Lees verder over de International Arrangers Workshop.
Lees verder over MO Adventure voor de HaFaBra-wereld.

Jong Metropole
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. Lees verder…

Bij alle educatieve ambities willen we graag met u meedenken. Bent u geïnteresseerd in wat het Metropole Orkest u te bieden heeft? Neem contact op met Metropole op School: educatie@mo.nl en Metropole Academy: academy@mo.nl.

Ook managementtrainingen voor het bedrijfsleven behoren tot de mogelijkheden.
U kunt onder andere bij ons terecht voor workshops over leiderschap, communicatie, presteren onder druk en klantbeleving. Meer informatie via Jan Geert Vierkant.