The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Federico Nathan

1e Viool

©Ejam Maail

Sinds 2014 speel ik in het Metropole Orkest. Ik ben geboren in Montevideo (1986/Uruguay) en kom uit een echte muzikale familie. Mijn vader was net als mijn opa een violist. Mijn oma was ballerina en mijn broer is een percussionist. Ik begon op mijn achtste jaar met vioolspelen, maar vond dat in het begin eigenlijk niet zo leuk. Pas op mijn dertiende ontdekte ik veel meer muziekstijlen, anders dan klassiek.

Er zijn veel ‘great moments’ die ik met het MO heb beleefd. Zo herinner ik me het concert met Joshua Redman tijdens het North Sea Jazz Festival van 2014. En natuurlijk ook het Quincy Jones Proms Concert uit 2016. Bij dit concert viel me de toewijding van iedereen op. Vol overgave stortte iedereen zich op dit project. Het Joshua Redman Concert staat me bij omdat het een van mijn eerste concerten met het MO was. Het vermogen tot improviseren is wat ik in Redman zo bewonder.

In mijn vrije tijd oefen ik graag. Soms functioneel, soms om gezondheidsredenen. Verder componeer ik graag mijn eigen muziek, lees ik graag over bewustzijn en zelfontwikkeling. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe muziek en films.