The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Instrumentenfonds

Wordt u geraakt door de optredens van het Metropole Orkest?
Lijkt het u bijzonder om bij het Metropole Orkest betrokken te zijn en om aan iets concreet bij te dragen?
Dat kan met het Instrumentenfonds!

Vragen?
Neem contact op met Heiko van Eldijk, voorzitter van Stichting Support Metropole Orkest, per e-mail: stsupport@mo.nl.

Het Instrumentenfonds
Voor het Metropole Orkest zijn goede instrumenten geen luxe maar absolute noodzaak. De levensduur van een instrument verschilt. Een viool wordt beter naarmate deze ouder wordt, een hoorn is na zeven jaar ‘wel op’. Jaarlijks vervangt het orkest instrumenten; van hoorn, harp tot hobo. Van tamtam, viool tot trompet. Voor het MO is de aanschaf en het vervangen van instrumenten een kostbare aangelegenheid. Het Instrumentenfonds maakt het mogelijk dat musici van het orkest kunnen spelen op een instrument dat recht doet aan hun kwaliteiten.

Met enige trots introduceert de Stichting Support Metropole Orkest per 1 september 2019 het Instrumentenfonds. Het Instrumentenfonds heeft als doel om het Metropole Orkest te ondersteunen met het beschikbaar stellen van middelen voor het vervangen van instrumenten. Het fonds selecteert jaarlijks, op voorspraak van het orkest, instrumenten die vervangen worden.

Hoe werkt het?
De minimale inleg is € 5.000,- . Een inleg kan in de vorm van een eenmalige schenking of opgedeeld in maximaal drie jaartermijnen. Het Instrumentenfonds beschikt over een toewijzingscommissie waarin het Metropole Orkest vertegenwoordigd is. Jaarlijks wordt een bepaald percentage van de ingebrachte schenkingen bestemd voor instrumentaankopen. Een en ander is vastgelegd in een notariële akte waarin de specifieke uitgangspunten en werkwijze van het fonds zijn vastgelegd.

Wat brengt het u?
Het fonds ontvangt schenkingen van zowel particuliere (als privé persoon) als zakelijke vrienden onder de Culturele ANBI status. Deze schenkingen zijn voor particuliere vrienden 125% aftrekbaar. Zakelijke vrienden kunnen de schenking voor 150% aftrekken van de vennootschapsbelasting.