The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
18 Grammy Nominaties

Metropole Sessions

Zone 1 - €70 | Zone 2 - €46 | Zone 3 - €35 | Servicekosten €1,90

Eens in de zoveel tijd staat er een artiest op waarbij je denkt, die moet ik in de gaten houden. Dat dacht Jules Buckley toen hij Kandace Springs hoorde. Hij besloot haar uit te nodigen voor de tweede ‘Metropole Session’ op dinsdag 9 mei in het MCO in Hilversum.

In intieme setting geniet een klein publiek van muziekliefhebbers (slechts 250 stoelen) in de thuisbasis van het orkest van een exclusieve ervaring. Als bezoeker zit je extra dicht op het Metropole Orkest. Zo heb je de kans het orkest letterlijk van een andere kant te zien. Zit je straks bij de trompetten of achter de strijkers?

Kaarten via Ticketmaster (uitverkocht)

Heeft u deze avond weinig tijd? Kies dan voor een maaltijd voorafgaand aan het concert. De kosten voor deze daghap (vlees, vegetarisch of vis) bedragen €17,95. Na afloop van het concert verplaatst de gezelligheid zich naar de foyer, waar het eerste drankje gratis krijgt.

Kandace Springs werd geboren in Nashville en groeide op in een muzikaal gezin. Muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones was voor haar dagelijkse kost. Deze muzikale helden hebben haar geholpen bij het vinden van haar eigen geluid en gemaakt tot wie ze nu als artiest is. Ze is pas 27 maar heeft in korte tijd al een hoop bereikt. Haar coverversie van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ werd opgepikt door Prince. Hij was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde om te komen spelen op de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’ in Paisley Park. Vervolgens werd ze in de studio begeleid door Sam Smith én bracht ze haar debuutplaat ‘Soul Eyes’ uit.

‘Soul Eyes’ bevat 11 nummers, stuk voor stuk door Kandace gezongen én gespeeld op de piano. Liefdesliedjes, maar dan net op een andere manier. Een mix van jazz, soul en een klein beetje country maken dit album uniek en herkenbaar tegelijk. Tijdens de ‘Metropole Session’ speelt Springs samen met het Metropole Orkest nummers van haar debuutalbum en komt recenter werk voorbij.

Mede mogelijk gemaakt door World Treasury Center en Muziekcafé Elling

Beelden van de 1e Metropole Session met Kovacs