The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Metropole Orkest met… Epica

Winnaar 'Metropole Orkest met...' bekend!

Ruim 650 artiesten werden aangedragen, meer dan 67.000 stemmen werden uitgebracht en 1 winnaar werd gekozen: EPICA!

De komende tijd zullen het Metropole Orkest en EPICA samen de perfecte track uitkiezen, het nummer arrangeren voor orkest en dan de studio in Hilversum induiken om het nummer op te nemen.

Meer informatie over de release en ontwikkelingen rondom de samenwerking vindt u de komende maanden op deze pagina.

Benieuwd naar de uiteindelijke top 10? Die kunt u hier bekijken.

Eerste meeting en de winnaarsposter

Op 15 augustus vond de eerste meeting met team Epica plaats. Een leuke en inspirerende eerste kennismaking, we hebben zin in het vervolg van de samenwerking. We hebben een aantal opties besproken voor het op te nemen nummer en de agenda’s naast elkaar gelegd. Nog best ingewikkeld om een druk tourende band als EPICA gelijktijdig in de studio te krijgen als een 50-koppig orkest…

Maar het is gelukt, de datum staat vast! Op woensdag 13 december komt de band naar onze studio in Hilversum om samen een hun repertoire op te nemen. Welk nummer dat gaat worden houden we nog even geheim.

Voor het Metropole Orkest valt de opname met EPICA in een gevarieerde week. De dag voor de opname staan ze in Carré voor het jaarlijkse Knoop Gala met verstandelijk gehandicapten en de dag erna beginnen de repetities met zangeres Caro Emerald voor de mini-tour langs Nederlandse zalen. Benieuwd naar deze of andere projecten van het Metropole Orkest? Neem dan vooral een kijkje op onze Facebookpagina voor nieuwtjes, backstage video’s, livestreams en give-aways!

De postercampagne is nu officieel ten einde. Jullie hebben massaal de poster gespot en gedeeld op social media. Binnenkort kiezen we uit de inzendingen een gelukkige winnaar die de opname vanuit onze control room mag meemaken!

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door Centercom en 51North