The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest met… Epica

Winnaar 'Metropole Orkest met...' bekend!

Ruim 650 artiesten werden aangedragen, meer dan 67.000 stemmen werden uitgebracht en 1 winnaar werd gekozen: EPICA!

Benieuwd naar de uiteindelijke top 10? Die kunt u hier bekijken.

Beyond the Matrix - The Battle

Met hulp van jou en de rest van Epica’s gigantische fanbase wonnen ze in de zomer van 2017 een studio-opname van een lied naar keuze met het Metropole Orkest. Ondanks het drukke tourschema van Epica is het de band gelukt een nooit eerder vertoonde ‘Big band meets Symphonic Metal’ van Beyond the Matrix te vertolken. Als bonus voor alle stemmers, heeft tweede plaats winnaar, Arjen Lucassen (Aryeon), een prachtige gastsolo ingespeeld.

Coen Janssen over het schrijfproces: “We kwamen op het idee van een ‘strijd’ om beide kanten van beiden werelden volledig tentoon te stellen; ons zware geluid versus hun jazzy-geluid, maar hoe dat te combineren in 1 stuk. Tom Trapp, meesterlijke arrangeur maakte zijn intrede. Hij begreep volledig hoe wij het stuk wilden opbouwen en heeft dat vertaald naar een uitzonderlijk muzikaal stuk voor het Metropole Orkest. Van omringende soundscapes en zwaar symfonisch tot over de top bigband. Dit nummer heeft het allemaal! Verwacht het onverwachte! Het was fantastisch en een absolute eer om zulke professionals van dichtbij aan het werk te zien. Ik heb iedere stap zo veel geleerd! De manier waarop de dirigent, arrangeur en het orkest communiceert en speelt is iets wat ik zelden gezien heb. Een unieke ervaring met een unieke versie van Beyond the Matrix als resultaat.”

BEYOND THE MATRIX – THE BATTLE -zal als een limited edition vinyl en digitale download uitkomen op 27 oktober 2018 via Nuclear Blast. Pre-order de limited edition 10 inch en bundles via Epica’s webshop.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door Centercom en 51North
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen