The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jolien bedankt!

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Lieve Jolien, anderhalve maand geleden vierden we je 10-jarig jubileum en diezelfde dag diende je je ontslag in. Dat was natuurlijk niet de bedoeling… Ook al begrijpen we natuurlijk heel goed dat het na zoveel jaar tijd was voor vernieuwing.

Je begon vlak na de verzelfstandiging en hebt de hele ontwikkeling en groei van het orkest sindsdien meegemaakt. Ik heb ruim 1,5 jaar met je mogen werken en zag iemand die zich met hart en ziel inzette voor het orkest. Je mooiste herinneringen bewaar je aan je beginjaren heb je me verteld, toen jullie nog een klein team waren en er een heel sterk saamhorigheidsgevoel was om het orkest in de lucht te houden, wat af en toe heel spannend was. Dat idee van met z’n allen de schouders eronder zie je heel mooi terug in jouw werkzaamheden, je hebt je in al die jaren ontwikkeld tot een belangrijke spil, die in deze organisatie van alle markten thuis is. Het is vanzelfsprekend geworden om als we iets niet weten naar jou door te verwijzen: “Vraag maar aan Jolien, die weet het wel”. Naast marketing ben je ook mede producer van Games in Concert, en de enige die echt begrijpt waar dit project over gaat. En je hebt je zelfs bemoeid met artistiek, want ik heb me laten vertellen dat je als fan van Kovacs graag een project met haar wilde doen en toen op subtiele wijze haar muziek liet horen in de buurt van Jules, die meteen zo enthousiast was dat het tot een samenwerking kwam .

Je bent niet alleen een harde werker, maar je bent ook een terrier. Als je ergens je zinnen op hebt gezet dan ga je net zo lang door tot het geregeld is. Ik memoreer een borrel in Londen na de BBC Proms in 2022. Het concert was op een zondag en de dag erna bleek een feestdag, waardoor de Engelsen een lang weekend hadden en veel bars en pubs die avond gesloten waren. Je hebt echt alle pubs en hotelbars van London gebeld, zowel de  Nederlandse als de Zuid-Afrikaanse ambassade ingeschakeld, bij de Nederlandse ook nog extra budget losgepeuterd, want geld hadden we hadden natuurlijk sowieso te weinig. En toen niets lukte heb je uiteindelijk met veel pijn en moeite een aantal grote kannen bier geregeld die we ergens buiten bij de Royal Albert Hall met z’n allen hebben opgedronken. Een memorabele borrel werd het daardoor alsnog. Ook ben je de enige van ons met een 24 uurs pas voor het MCO en desondanks ben je meerdere malen ingesloten geweest in dit gebouw, omdat iedereen allang naar huis was en niemand bedacht dat er nog iemand aan het werk kon zijn.

Naast hard werken kun je gelukkig ook goed een feestje bouwen, zolang er maar genoeg bier is met een paar mooie speciaalbiertjes erbij vermaak jij je wel. Voetbal, schaatsen kijken in Thialf, illegaal tappen in Elling, dan ben jij in je element.

Last but not least ben je iemand met een groot hart. Je hebt het zelf niet altijd makkelijk met je ziekte, maar dat weerhoud je er niet van voor anderen klaar te staan die je nodig hebben. Toen je hoorde dat Ajax in de Champion League tegen Napoli speelde heb je alles in het werk gesteld om 2 kaarten te regelen voor Sophie en Gekko en dat is je nog gelukt ook. Helaas werden later de kaarten weer teruggenomen toen bleek dat ze met Gekko een Napoli fan in het Ajax vak haalden en dat risico te groot werd bevonden. Ook voor onze fantastische vrijwilligers heb je je altijd met hart en ziel ingezet en dat is een belangrijke reden dat wij zulke betrokken vrijwilligers hebben.

We wensen je heel veel succes in je nieuwe baan bij Bos theaterproducties en hopen je natuurlijk nog regelmatig bij onze concerten te zien, in ieder geval bij het NSJ heb je al toegezegd. En ja, we komen graag een keer naar een voorstelling van Bos!

Bij een afscheid horen natuurlijk ook cadeaus, opdat je ons niet vergeet allereerst iets om dagelijks aan ons te denken.

Ook hebben we een survival pakket samengesteld, aangezien ze bij Bos vast niet de fantastische catering van Elling hebben.

Het moge duidelijk zijn dat je grote schoenen achterlaat om te vullen, dus daarom dit symbolische cadeau.

En omdat je bij de Heritage van het Metropole hoort, hebben we je ook als zodanig laten vereeuwigen.