The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Thomas Dybdahl

Noorse singer-songwriter

Jochen Neuffer, dirigent

Metropole Orkest gaat in april 2020 samenwerken met de Noorse singer-songwriter Thomas Dybdahl om zijn tijdloze nummers naar nieuwe hoogten te brengen. De muziek van Dybdahl kan het best worden omschreven als een onderscheidende mix van pop, folk en jazz. Zijn soulvolle stem en zijn songwriting hebben hem tot een ‘musician’s musician’ gemaakt met een groeiende wereldwijde fanbase.

Als componist van filmmuziek heeft Dybdahl een zwak voor orkestrale muziek. En hoewel zijn aanpak meer akoestisch is, leent de weelderige instrumentatie zich perfect voor orkestrale remakes. De setlijst zal een selectie zijn van oudere nummers en gloednieuwe muziek van zijn aankomende album ‘FEVER’, dat op 13 maart 2020 uitkomt. De eerste single ‘45’ is al uit.

Net als het Metropole Orkest is Thomas Dybdahl dit jaar genomineerd voor een Grammy. Zijn vorige album ‘All These Things’ is genomineerd in de categorie Best Engineered Album, Non-Classical. Op 26 januari zal duidelijk worden of de nominaties verzilverd worden.

Bestel nu uw tickets

wo 1 apr, 20:30
Popcentrum 013, Tilburg

Koop kaarten

do 2 apr, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

Koop kaarten

zo 5 apr, 20:15
TivoliVredenburg, Utrecht

Koop kaarten