The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest XXL naar Melkweg

Onder de noemer ‘Metropole Orkest XXL’ trapt het orkest zijn jubileumjaar af in de Melkweg in Amsterdam. Het MO geeft van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei elke avond een concert met een andere toonaangevende artiest of formatie. De verscheidenheid van deze concerten benadrukt de veelzijdigheid van het Metropole Orkest. Naast de bijzondere concerten zijn er elke dag exclusieve masterclasses waar solisten en musici een uniek inkijkje geven in hun muzikale leven.

Metropole Orkest XXL is een samenwerking tussen de Melkweg en het Metropole Orkest. Het 75-jarige bestaan van het orkest en 50 jarig bestaan van de Melkweg vormen een mooie gelegenheid om met een speciale serie concerten te laten zien waar de muzikale partners voor staan. Metropole Orkest en de Melkweg werken al jaren succesvol samen, de jaarlijkse opening van het Amsterdam Dance Event die de twee organisaties samen programmeren is daar een mooi voorbeeld van. Zowel de Melkweg als het Metropole Orkest zijn altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de muziek en hebben de ambitie die aan een breed nieuw publiek te laten horen en zien, Metropole XXL is hier de vertaling van.

Maandagavond trapt Metropole Orkest XXL af met Cory Henry. De Amerikaanse soulzanger en pianist, gospelmuzikant en muziekproducer is bekend van zijn eigen formatie The Funk Apostles, van de powerjazzformatie Snarky Puppy, het Cory Henry Trio en hij timmert ook solo aan de weg.
Eerder won hij samen met Snarky Puppy een Grammy voor het album ‘Culcha Vulcha’.

Cory Henry en het Metropole Orkest spelen de beste tracks van hun eerdere samenwerkingen. Uiteraard worden ook orkestrale bewerkingen van Henry’s eerdere werk en zijn nieuwste album ‘Art of Love’ gespeeld.Donderdagavond 21 mei delen funky gitarist Cory Wong en singer-songwriter Cody Fry het podium met het Metropole Orkest. Cory Wong, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleidt andere artiesten met tomeloze en aanstekelijke energie. Wong speelde samen met grote namen als Ben Rector, Gene Simmons, Blake Shelton en Bootsy Collins. Zijn wereldwijde doorbraak ging hand in hand met het succes van de band Vulfpeck die iedere zaal uit zijn dak laat gaan. Voor de samenwerking met het Metropole Orkest wordt Cory vergezeld door singer-songwriter Cody Fry uit Nashville. De setlist van dit concert bestaat uit werk van Cody’s album ‘Motivational Music for the Syncopated Soul’ en werk van het album ‘The Optimist’.

Meer informatie over beide concerten is te vinden in onze agenda. Klik hier voor meer info over Cory Henry en hier voor Cory Wong.

De concerten op dinsdag 19 en woensdag 20 mei worden volgende week bekendgemaakt.