The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

Metropole Orkest XXL: Cory Wong & MO

Jubileumconcert in de Melkweg

Cory Wong, gitaar

Cody Fry, zang

Tijdens Metropole Orkest XXL trapt het orkest zijn jubileumjaar af in de Melkweg in Amsterdam. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei geeft het orkest elke avond een concert met een toonaangevende artiest of formatie. Op donderdagavond onmoeten het MO en Cory Wong elkaar opnieuw voor een funky avond.

Cory, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleid andere artiesten. Een tijd lang werkte hij achter de schermen bij shows als ‘The Voice’, toerde hij met Ben Rector en speelde hij met grote namen als Gene Simmons, Questlove, Blake Shelton en Bootsy Collins.

In zijn woonplaats Minneapolis speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.

In 2017 besloot Cory dat het tijd was om zelf de schijnwerpers op te zoeken. Met zijn eerste album liet hij de wereld kennis maken met zijn muziek. Later nam hij ‘The Optimist’ op. De nummers zijn funky, aanstekelijk vrolijk, speels en niet te vergelijken met ander werk. Samen met zijn muziekvideo’s voelt Cory’s muziek retro en futuristisch tegelijk.

Voor de concerten met het Metropole Orkest wordt Cory vergezeld door Cody Fry. Deze instrumentalist uit Nashville schrijft en speelt nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. De variatie in stijlen zorgt ervoor dat zijn werk verrassend en uniek is.

De setlist bevat werk van Cory’s album ‘Motivational Music fort he Syncopated Soul’ en eerder werk van ‘The Optimist’. Ook zullen er een aantal nummers van de samenwerking tussen Fry en Wong ‘Dynamo’ én nieuwe stukken gespeeld worden.

Bestel nu uw tickets

do 21 mei, 22:15
Melkweg, Amsterdam

Koop kaarten