The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

Metropole Orkest XXL: Cory Henry & MO

Jubileumconcert in de Melkweg

Cory Henry, organ

Tijdens Metropole Orkest XXL trapt het orkest zijn jubileumjaar af in de Melkweg in Amsterdam. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei geeft het orkest elke avond een concert met een toonaangevende artiest of formatie. Op maandagavond trappen we af met niemand minder dan Cory Henry.

De Amerikaanse soulzanger, organist, pianist, gospelmuzikant en muziekproducer is bekend van zijn eigen formatie The Funk Apostles, van de powerjazzformatie Snarky Puppy en het Cory Henry Trio. Inmiddels timmert hij ook solo flink aan de weg. Eerder won hij samen met Snarky Puppy een Grammy voor het album ‘Culcha Vulcha’.

Cory Henry en het Metropole Orkest werkten al meerdere keren samen. Ze ontmoetten elkaar in 2016 tijdens de BBC Proms in Londen. Dit bleek zo’n succes dat ze de samenwerking in de jaren die volgden voortzetten op het North Sea Jazz Festival, November Music, Better Get Hit én het Transition Festival.

Tijdens het concert in de Melkweg delen het MO en Henry voor de zesde keer het podium en laten ze de beste tracks uit eerdere samenwerkingen horen. Uiteraard worden ook orkestrale bewerkingen van Henry’s eerdere werk en zijn nieuwste album ‘Art of Love’ gespeeld.

Bestel nu uw tickets

ma 18 mei, 22:15
Melkweg, Amsterdam

Koop kaarten