The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Janine Abbas

Fluit

Janine Abbas is eerste fluitiste in het Metropole Orkest. Ze werd geboren in 1958 te Groningen. Janine studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Hier behaalde ze in 1986 het diploma uitvoerend musicus. Met een stipendium vervolgde ze de twee jaren daarop haar studie aan de Musikhochschule in Keulen. Haar docenten waren Abbie de Quant, Andras Andorjan en William Bennett.

Janine was eerste fluitiste bij het Nationaal Jeugdorkest, het Amsterdam Wind Orchestra en het Amsterdam Wind Ensemble. Als soliste trad ze op met het Heidelberger Kammerorchester. Vanaf 1984 remplaceerde ze bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamerorkest.

In 1986 behaalde Janine de derde plaats op het Trompconcours. Ook won ze de Yehudi Menuhin-prijs. Sinds 1993 is Janine in vaste dienst bij het Metropole Orkest. Daarnaast maakt ze deel uit van het Trio Amici en werkt ze mee aan het kinderprogramma Liegbeesten.

Janine maakte een cd-opname als lid van Trio Martinu, met cello en piano. Ook met het Amsterdam Wind Ensemble heeft ze aan opnames meegewerkt. Naast haar muzikale bezigheden werkt Janine als illustrator voor het kinderblad Metrocats van het Metropole Orkest, en voor diverse educatieve projecten. In haar vrije tijd bezoekt ze films en concerten. Haar hobby’s zijn lezen en tekenen.

Haar muzikale helden zijn Maxence Larrieu, Ella Fitzgerald, Hubert Laws, James Galway, Miles Davis en Claron Mc Fadden.

Janine werkt naast musicus van het Metropole Orkest als illustrator voor diverse educatieve projecten.