The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Janine Abbas

2e Fluit

©Ejam Maail

Sinds 1993 werk ik al bij het Metropole Orkest, waarvan ruim 20 jaar als eerste fluitist. Ik ben klassiek geschoold en rondde mijn studie af bij Abbie de Quant als Uitvoerend Musicus. Ik volgde masterclasses bij Andras Adorjan en William Bennett. Erg trots ben ik op het behalen van de extra prijs van Yehudi Menuhin op het Trompconcours te Eindhoven. En natuurlijk op mijn vaste aanstelling bij het Metropole Orkest.

De tournee naar Kreta en Athene destijds hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Na mijn aantreden had ik het geluk meteen op tournee te gaan naar een droomlocatie als Griekenland. De openluchtconcerten daar ademden een sprookjesachtige sfeer uit. De mooie muziek, Demis Roussos, Kreta, George Dalaris, Athene, het heerlijke weer en de prachtige locaties. De sfeer was geweldig.

Naast mijn baan bij het MO heb ik twee kamermuziekensembles: Trio Karamazov en het Trio Amici, waarmee ik naast klassieke muziek, ook tango’s en diverse stijlen lichte muziek breng. In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, tekenen en graag naar concerten en films gaan. Muzikale helden voor mij zijn: James Galway, Emmanuel Pahud, Hubert Laws, Joni Mitchell, Ella Fitzgerald en vele anderen. Wereldmuziek vind ik ook gaaf. Kortom een zo breed mogelijk scala van muziekstijlen.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen