The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Rockit Festival & November Music

Met Ibeyi & Colin Benders

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Ibeyi, zang

Jules Buckley, dirigent

Colin Benders, componist / producer

In november 2019 komt het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, naar November Music in Theater aan de Parade en Rockit in SPOT Groningen. Tijdens beide concerten wordt het MO vergezeld door het Frans/ Cubaanse electronic-soul duo Ibeyi. Tijdens het concert op November Music zal ook Colin Benders een set verzorgen.

Ibeyi
Ibeyi bestaat uit de tweelingzussen Lisa-Kaindé en Naomi Díaz (de naam van de band betekent ‘tweeling’ in het Yoruba). Met behulp van het 50-koppige Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley zullen ze materiaal van hun eerste twee albums vertalen naar een nieuw orkestraal verhaal.

Het debuutalbum ‘Ibeyi’ (2015) gaat dieper in op het verleden van de zussen; de relatie tussen de twee, hun afkomst en hun verlies. Dit album leverde een hoop nieuwe fans en bijzondere samenwerkingen op. Zo zijn een aantal iconische artiesten van deze tijd, waaronder Beyoncé en Alvin Ailey, groot liefhebber van de zusjes.

Hun tweede album ‘Ash’ (2017) is een krachtige politieke verklaring. En al hoor je op dit album ook de Afro-Cubaanse cultuur en geschiedenis terug, het gaat vooral over wie Lisa-Kaindé en Noami vandaag de dag zijn, wat voor hen belangrijk is en hoe ze in het leven staan. Ibeyi liet zich voor dit album beïnvloeden door artiesten als Kendrick Lamar, Jay Electronica, Meshell Ndegeocello, Erykah Badu, Nina Simone en vele anderen.

Colin Benders
Colin Benders vierde jarenlang succes onder de naam Kyteman. Met zijn Kyteman Orchestra was hij te zien op alle mooie festivals en toerde hij jarenlang door Nederland en Europa. Sinds 2016 is Colin – nu onder eigen naam – geheel in beslag genomen door zijn modulaire synthesizers. Vanuit zijn studio neemt hij het publiek in veelbekeken livestreams mee op zijn muzikale zoektocht. Daarnaast treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland. Op podia als Het Concertgebouw maar ook op festivals als Awakenings en Lowlands. En hoewel hij afstand heeft genomen van zijn trompet en het orkestgebeuren gaat hij dan nu toch het experiment aan met het Metropole Orkest (MO) onder leiding van chefdirigent Jules Buckley.

Startpunt zijn Colins livestreams met zijn ‘machine’ die hij de afgelopen tijd de wereld in heeft gestuurd. Tijdens deze sessies produceert hij vanuit het niets stukje bij beetje originele elektronische muziek.

Onderstaande tijden zijn onder voorbehoud.

Concerten

vr 8 nov, 20:30
Theater aan de Parade, 's-Hertogenbosch

za 9 nov, 17:00
SPOT, Groningen