The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO en European Space Agency brengen ode aan de zon

Het Metropole Orkest en de European Space Agency (ESA) slaan de handen ineen om een ode te brengen aan de zon. Aan de hand van de mooiste muziek geïnspireerd door de zon en fascinerende beelden van ruimtevaartuig Solar Orbiter neemt ESA wetenschapper Mark McCaughrean je mee op een ruimtemissie. De presentatie is in handen van Twan Huys.

Solar Orbiter, een missie van de European Space Agency in samenwerking met NASA, werd in februari 2020 gelanceerd en bevindt zich inmiddels in een baan rondom de zon. Nooit eerder was men in staat om zó dichtbij foto’s te maken en ook de poolgebieden van de zon te bestuderen. De komende jaren hopen wetenschappers met de data die Solar Orbiter verzamelt een aantal diepgaande vragen over het gedrag van de zon te beantwoorden. Vragen die voor de gehele mensheid van belang zijn, we zijn immers allemaal ‘Children of the Sun’.

Meer informatie in onze agenda.