The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Studio Sessions

Foto door Reinout Bos

Het Metropole Orkest gaat vanaf volgende week weer optreden. Onder de noemer ‘Metropole Studio Sessions’ geeft het orkest onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley een drietal bijzondere live concerten vanuit onze thuisbasis in Hilversum. Het publiek kan de concerten middels online streaming live bijwonen. De ticketverkoop voor deze concerten start donderdag 28 mei.

Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: ‘’We zijn verheugd dat we het podium weer kunnen betreden en gaan spelen voor ons publiek, ook al is het nog niet met een volledige bezetting. Het Metropole Orkest is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze muziek naar het publiek te brengen. Het online live streamen van concerten maakt het mogelijk dat onze fans, wereldwijd, voor een klein bedrag live van onze muziek kunnen genieten.’’

De concerten zijn eenvoudig online te bekijken via computer, mobiele telefoon, Chromecast of Apple TV. Het Metropole Orkest werkt voor deze concerten samen met Ticketmaster en online videoplatform VIXY. De ‘Metropole Studio Sessions’ worden mede mogelijk gemaakt door BNP Paribas, hoofdsponsor van het Metropole Orkest.

Woensdag 3 juni – 20.30 uur Metropole Studio Sessions: I’ve got the world on a string
Tijdens dit concert spelen de strijkers van het Metropole Orkest een aantal bekende jazzstandards zoals ‘Angel Eyes’, ‘Laura’ en ‘Dancing in the Dark’ maar ook een aantal, speciaal voor deze strijkers geschreven, composities van toparrangeurs uit de bloemrijke geschiedenis van het orkest, waaronder Dolf van der Linden, Jerry van Rooyen, Rob Pronk en Vince Mendoza. In dit bijzondere strijkersprogramma presenteren we met trots een aantal van de top-solisten die het orkest in zijn gelederen heeft, zoals concertmeester Arlia de Ruiter, trompettist Rik Mol, pianist Hans Vroomans en saxofonisten Leo Janssen, Sjoerd Dijkhuizen en Paul van der Feen.

Woensdag 17 juni – 20.30 uur Metropole Studio Sessions: Tribute to Clifford Brown and Charlie Parker
In de jaren 50 nam trompettist Clifford Brown zijn album ‘Clifford Brown with Strings’ op. Een prachtige plaat met bekende jazzstandards als ‘Yesterdays’ en ‘Embraceable you’. Het Metropole Orkest brengt, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, een eerbetoon aan deze grote veel te vroeg overleden trompettist door deze plaat, met arrangementen van sterarrangeur Neal Hefti, live uit te voeren. Nu met onze eigen trompettist Rik Mol en altsaxofonist Paul van der Feen als solisten. Daarnaast brengt altsaxofonist Paul van der Feen een aantal stukken van het album ‘Charlie Parker with Strings’ ten gehore.

Woensdag 1 juli – 20.30 uur Metropole Studio Sessions: Tribute to Charlie Haden
Tien jaar geleden speelden de strijkers van het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza een prachtig programma met bassist Charlie Haden en zijn Quartet West in de Rotterdamse Doelen. Zes jaar na zijn dood zetten we de muziek van deze meester van de contrabas graag opnieuw in de spotlights. Tijdens dit live concert is er een belangrijke rol weggelegd voor onze eigen basheld Aram Kersbergen en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen. U hoort onder andere ‘Detour Ahead’, ‘Blues for Alice’ en ‘Nightfall’.

Meer informatie over deze concerten en de kaartverkoop vind je in onze agenda.