The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Big Band & China Moses

Het Metropole Orkest haalt een powervrouw uit de soul en R&B wereld naar Nederland. De Metropole Orkest Big Band zal in mei samen met China Moses een aantal concerten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht verzorgen.

China Moses is een verhalenverteller: ‘’Mensen kunnen een volledig palet aan emoties en grooves verwachte, van swing tot funk, van subtiele melancholische ballads tot explosieve uitbarstingen.’’

China Moses is geboren in Los Angeles als dochter van jazz zangeres Dee Dee Bridgewater en regisseur Gilbert Moses. Na de geboorte van China besloten haar ouders om naar Frankrijk te verhuizen. Ze groeide op in de stad Parijs, waar ze nu nog altijd woont. Op jonge leeftijd werd de muziek haar al met de paplepel ingegoten. Haar carrière begon op 16 jarige leeftijd.  In 1996 lanceerde ze haar eerste single genaamd ‘Time’. In de loop der jaren bracht ze meerdere albums uit. Haar laatste drie album’s publiceerde ze op haar eigen label genaamd MadeInChina. Haar laatste album ‘Nightintales’ is het bewijs dat ze tijdloze songs uit het verleden in een prachtig nieuw jasje steekt.

De Metropole Orkest Big Band heeft de afgelopen jaren aan verschillende grootheden een ode gebracht. Jazzlegendes zoals Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk kwamen voorbij. Dit keer is het aan China Moses om haar helden, die invloed hebben gehad op haar ontwikkeling, te laten herleven. Dinah Washington zal hierbij zeker niet ontbreken. Voor haar is het belangrijk om het verleden levend te houden. “Het verleden hebben we nodig om in de toekomst mooie dingen te blijven creëren’’ aldus China Moses.