The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Big Band & China Moses

Een extra dosis soul en R&B voor de bigband

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Miho Hazama, dirigent

China Moses, zang

In mei gaat de Metropole Orkest Big Band zonder strijkers het land in. Waar ze in voorgaande jaren een ode brachten aan jazzlegendes Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk slaan ze nu een andere weg in. De bigband wordt tijdens deze mini-tour vergezeld door zangeres China Moses. China zorgt voor een extra dosis soul en R&B en belooft het publiek mee te nemen in haar wereld: “Ik ben een verhalenverteller. Mensen kunnen een volledig palet aan emoties en grooves verwachten, van swing tot funk, van subtiele melancholische ballads tot explosieve uitbarstingen.”

Als dochter van Dee Dee Bridgewater zijn jazz en R&B er bij China met de paplepel ingegoten. China: “Ik vind het belangrijk om erfgoed te vieren. De grootsheid, het unieke en de lessen die je kan leren van heldinnen als Dinah Washington en Nina Simone.” Het is dan ook geen verrassing dat ze met veel liefde een twist geeft aan prachtige tijdloze songs uit het verleden. Tegelijkertijd bewijst ze zelf ook een sterke songwriter te zijn, getuige haar vorig jaar uitgebrachte album ‘Nightintales’.

Met de Metropole Orkest Big Band speelt China songs van haar laatste twee albums en nieuw nooit opgenomen materiaal.

Vanuit de Europese ‘Surprising Stars’ competitie voor jonge instrumentalisten wordt gitaartalent Frederico Vannini aan de line-up voor het concert in het Bimhuis toegevoegd. Hij speelt een nummer mee met de band en China Moses.

Concerten

wo 16 mei, 20:30
Bimhuis, Amsterdam

do 17 mei, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

vr 18 mei, 20:30
TivoliVredenburg, Utrecht