The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO Big Band speelt Monk

In oktober brengt de Metropole Orkest Big Band een ode aan Thelonious Monk. De Amerikaanse pianist zou dit jaar 100 jaar zijn geworden, een perfecte aanleiding voor de MO Big Band om zijn werk te eren tijdens een viertal concerten. 

Tijdens de concerten in Hilversum, Amsterdam, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch zal de Big Band het nog altijd actuele werk van Monk nieuw leven inblazen. Het idee voor deze mini-tour kwam van Japanse dirigent en componist Miho Hazama.

Hazama benadrukt dat Monk niet alleen een geweldige pianist was, maar ook vooral herinnerd moet worden vanwege zijn unieke en creatieve composities. “Hij schreef simpele melodieën maar voegde daar dan hele inventieve harmonieën aan toe. Zijn solo opnames bieden een mooie basis om interessante bigband arrangementen te schrijven.”

Miho Hazama is geen onbekende voor het Metropole Orkest. In 2011 nam ze deel aan de International Arrangers Workshop met Vince Mendoza. Miho: “Nog steeds de beste week van mijn leven! Als componist werk je vaak in een bubbel, dit was een zeldzame kans om andere componisten/arrangeurs te ontmoeten, van elkaar te leren en me te laten inspireren door hun werk.” De Arrangers Workshop heeft zich door de jaren bewezen als een kweekvijver. Jaarlijks heeft het Metropole Orkest zo’n 500 nieuwe arrangementen nodig en een groot deel wordt geschreven door oud-deelnemers. Ook keren een aantal van hen terug naar het orkest als gastdirigent, recente voorbeelden zijn Christian Elsässer en Vellu Halkosalmi.

Meer informatie over deze concerten vindt u in onze agenda.