The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Concertstream zondag 26 maart

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen

Op zondag 26 maart zenden we de ‘The Inventors’ gespeeld door de Metropole Orkest Strings en The Gost, The King & I uit. Dit keer niet in onze app, maar wel op YouTube, Facebook, Twitter en onze website. De concerstream zal om 20.15 uur beginnen. 

Op 21 februari 2015 werd het album dat de Metropole Orkest Strings samen met The Ghost, The King & I opnamen gelanceerd in het MCO in Hilversum. Het hele album ‘The Inventors’ werd hier ten gehore gebracht. Nu, twee jaar later, kunt u nog een keer dit bijzondere concert bekijken.

Het idee? Originele jazz gebaseerd op klassieke composities, gespeeld door het trio (piano, contrabas, gitaar) aangevuld met een grote groep strijkers onder leiding van dirigent Rob Horsting.
Het resultaat? Dit album met 9 composities door Rob van Bavel die we ietwat gekscherend chamber jazz voor mensen met een hele grote huiskamer noemen. Eentje waar 30 musici met hun instrumenten in passen. ‘The Inventors’ is prachtige instrumentale muziek. Klassieke melodieën afgewisseld met virtuoze jazzsolo’s, groovy ritmes en avontuurlijke overgangen van ballad naar uptempo. Tijdens dit concert wordt het gehele album (en meer..) gespeeld.

De komende tijd kunt u nog vaker thuis (of onderweg) genieten van het Metropole Orkest. We willen elke maand op een zondagavond een concert streamen via de MO app en onze andere kanalen. Dit kan een livestream zijn maar ook een stream van een concert dat in het verleden is opgenomen.