The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Mariel van den Bos

Fluit

Mariël van den Bos is tweede plaatsvervangend eerste fluitiste van het Metropole Orkest.

Ze komt uit een muzikale familie. Haar moeder zong en speelde piano, haar vader kwam altijd thuis met de nieuwste platen. Haar vier zussen speelden gitaar, piano en fluit. Er werd veel gemusiceerd thuis, en in de kerk bij jeugdkoor ‘Abel’ zaten ze uiteindelijk allemaal in de begeleidende band waarin klassiek en lichte muziek werd gespeeld. Vanaf haar 14e had ze zelf een band met eigen nummers.

Ze volgende de klassieke opleiding aan het Sweelinck Conservatorium bij Harrie Starreveld en Koos Verheul. In 1994 kwam Mariël in dienst bij het Metropole Orkest. In het orkest is ze altijd betrokken geweest bij educatieve projecten. Vier jaar geleden is ze begonnen met So What Familieconcerten (www.sowhatkinderconcerten.nl), waar ze regelmatig mee optreed. Ze studeert momenteel Jazz aan het CVA bij Ferdinand Povel.

Ze is altijd geïnteresseerd geweest in allerlei soorten muziek en heeft dan ook in zeer uiteenlopende ensembles gespeeld naast haar orkestwerk. Haar muzikale helden zijn Bach, Frank Zappa, Herbie Hancok, Chet Baker, Miles, Stan Getz, Richard Bona etc.

Mariël’s passie naast muziek is improviseren, fotograferen, film, koken en eten. Ook vindt ze het leuk om interactieve programma’s op te zetten voor So What.