The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Mariël van den Bos

1e Fluit

©Ejam Maail

Sinds 1994 speel ik als fluitiste bij het Metropole Orkest. Ik kom uit een muzikale familie. Thuis werd alles gedraaid; klassiek, pop en jazz. Op mijn 11e ging ik fluit spelen en trad toe tot verschillende orkesten en formaties, zoals het Noord-Hollands Jeugdorkest. Toen ik eenmaal bij Léon Berendse fluitlessen nam, besloot ik om na het gymnasium fluit te gaan studeren. Tijdens de vooropleiding speelde ik ook saxofoon in een bigband. Bij Koos Verheul en Harrie Starreveld behaalde ik mijn solistendiploma. Daarna ging ik zelf lesgeven en ‘schnabbelde’ o.a. bij het Residentie Orkest. Naast mijn eigen orkestwerkzaamheden ben ik in diverse ensembles actief, waaronder SoWhat, waarin alles samenkomt wat ik zo leuk vind: educatie, improvisatie, grafische vormgeving, creativiteit en lol in het spelen met leuke collega’s.

Onvergetelijk bij het MO zijn de concerten met Herbie Hancock (in Paradiso), de concerten in de Royal Albert Hall of met Quincy Jones. Werken met Jacob Collier vind ik helemaal te gek vanwege zijn hoge niveau en originaliteit. Er is eigenlijk te veel om op te noemen. Het leukste aan het Metropole Orkest vind ik de afwisseling en de bijzondere sfeer.

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik cursussen en lessen in improvisatie, digitale vormgeving, klassiek fluit, mindfulness en sinds kort volg ik een post HBO-opleiding muziekeducatie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen