The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jascha Albracht

Cello

©Ejam Maail

Sinds 2003 maak ik deel uit van het Metropole Orkest. Ik groeide op in een gezin waar muziek centraal stond. Mijn vader was pianoleraar aan het conservatorium en mijn oudere zus een fanatiek violiste. Via bandjes, klassieke kamermuziekgroepen, een poporkest, een Duits theaterorkest en een veelzijdige pianiste, waar ik veel mee samenspeelde, kwam ik bij het MO terecht. Ik studeerde hoofdvak piano bij Joop Celis en hoofdvak cello bij Michael Müller en Alexander Petrasch. Deze studies rondde ik in respectievelijk 2000 en 2002 af. Ik heb vele muzikale helden.

Mijn constante inspiratiebronnen van het orkest zijn: Vince Mendoza vanwege zijn analytisch vermogen, Jules Buckley vanwege zijn flair en controle tijdens concerten, Ruud Breuls omdat hij waanzinnige trompetsoli speelt, Bart van Lier door zijn avontuurlijke virtuositeit of gitarist Peter Tiehuis, enzovoorts, enzovoorts. Het orkest telt zoveel unieke topmusici.

Naast muziek heb ik veel passie voor de psyche van de mens. Fietsen, schrijven en dingen ondernemen met mijn twee zoons vind ik ook prachtig.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen