The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jan Bastiani

3rd Trombone

©Ejam Maail

Jan Bastiani is trombonist in het Metropole Orkest. Hij werd geboren in 1971 te Heerde. Na zijn eindexamen gymnasium ging hij naar het Hilversums Conservatorium. Hier studeerde hij in 1997 af als uitvoerend musicus. Zijn leraren waren Bart van Lier, Michel Tilkin en Ben van Dijk.

Jan speelde van 1991 tot 1995 in het Nationaal Jeugdorkest. Hij werkte in Nederland als remplaçant in de meeste professionele klassieke orkesten, alsmede in ensembles als Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam en het Nieuw Ensemble. In België speelde hij met I Fiamminghi, Muziek Lod en het Prometheus Ensemble. Verder gaf hij concerten met het Silk Road Ensemble van Yo-Yo Ma uit de Verenigde Staten.

Op het gebied van lichte muziek speelde hij bij The Skymasters, het Dutch Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Sinds 2005 is Jan verbonden aan het Metropole Orkest. Daarnaast is hij vaste trombonist in het Ives Ensemble, Insomnio, het Xenakis Ensemble, het Randstedelijk Begeleidingsorkest en in de Guus Tangelder Big Band.

Ook werkt hij als trombonedocent aan de Zeister muziekschool. Jan is in 2007 afgestudeerd als bestuurskundige aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Zijn muzikale held is zijn oud-leraar en collega trombonist bij het Metropole Orkest Bart van Lier.

Jan’s passie naast muziek is culinair koken en wijn.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen