The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Ewa Zbyszynska

2e Viool

©Ejam Maail

In 2010 kwam ik als freelancer in het Metropole Orkest terecht, sinds 2016 ben ik een vaste waarde. Ik ben klassiek geschoold en studeerde aan het conservatorium in het Poolse Lódź. Ondanks mijn klassieke achtergrond en opleiding, maakte ik tijdens mijn studietijd deel uit van het Henry Mancini Institute Festival (2004 in Los Angeles) waar ik de kans kreeg om veel filmmuziek, jazz en pop te spelen. Daar werkte ik bijvoorbeeld samen met dirigenten zoals Vince Mendoza. Sinds die tijd weet ik waar mijn muzikale hart naar uit gaat.

Er zijn talloze projecten die ik nooit zal vergeten. Van de BBC Proms, de tour met Gregory Porter en alle concerten met Snarky Puppy, Robert Glasper Experiment en Ibrahim Maalouf.

Ik ben trots om deel uit te mogen maken van zo’n gaaf orkest en dat ik de kans heb om met zoveel fantastische muzikanten samen te spelen. In mijn vrije tijd reis, zeil, zwem en duik ik vooral. Als het maar raakvlakken heeft met zee en water.

‘Ik ben trots om deel uit te mogen maken van zo’n gaaf orkest en dat ik de kans heb om met zoveel fantastische muzikanten samen te spelen.’