The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Emile Visser

Cello

Emile Visser is tweede solocellist in het Metropole Orkest. Hij studeerde in 1999 af aan het Koninklijk Conservatorium.

Tijdens zijn studie is hij gaan meespelen in Riccotti ensemble, een ensemble wat alle soorten en stijlen muziek brengt aan mensen die niet naar concertzalen kunnen komen. Dit ensemble heeft hem gevormd en gestimuleerd tot vele lessen in improvisatie, jazz arrangeren, en hem in aanraking gebracht met improvisatie-strijkkwartet Zapp4 waarvan hij nu al 20 jaar deel uitmaakt (www.zapp4.com). Ook speelt Emile in de groep Nikitov, een ensemble wat Jiddische muziek speelt.

Emile heeft veel gespeeld bij zowel klassieke ensembles als jazz- en popformaties. Hij trad op met onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentieorkest en de band Bayuba Cante. Ook werkte hij samen met artiesten als Ernst Reijseger, Ilse de Lange, Harmen Fraanje, Paul van Kemenade, en James Campbell (klarinet).

Sinds 2002 speelt Emile bij het Metropole Orkest en maakt hij deel uit van het Zapp Strijkkwartet, een kwartet met de traditionele bezetting maar met ongebruikelijk repertoire: jazz, pop, rock, folk en alles wat daar tussenin zit. In 1997 won het Zapp strijkkwartet het Anova Jazz Concours. In 2005 kreeg het kwartet de Anton Kersjes prijs.

Emile heeft als lid van strijkkwartet Zapp meegewerkt aan de cd’s DEXTRO (2002), Chamber Grooves (2003), Passagio (2005) en Peculiar (2007).

Emile’s muzikale helden zijn 5 jongens van De Wereldband; 5 multi-instrumentalisten die een theatershow neerzetten die zijn weerga niet kent, maar ondertussen ook allemaal conservatorium hebben gedaan en dat hoor je (www.wereldband.nl).

 

Ook Wilmar de Visser is zijn muzikale held, contrabassist van Radio Filharmonisch Orkest, maar vooral man met vele muzikale ideeën, die Splendor Amsterdam heeft opgericht, een muziekcentrum met bijzondere concertseries een broeinest voor jonge kunstenaars, waar ook veel muziekonderwijs aan de allerjongsten wordt gegeven. Splendor is opgericht juist op het hoogtepunt van de culturele crisis in 2011, en bloeit prachtig ondanks alle sceptis in het begin.

Muziek is Emile’s allergrootste passie.