The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Emile Visser

Cello

©Ejam Maail

Sinds 2002 maak ik deel uit van het Metropole Orkest. Tijdens mijn klassieke opleiding kwam ik ook in aanraking met jazz en andere stijlen. Bijvoorbeeld bij ‘straat-symfonieorkest’ Riccotti Ensemble en bij Zapp4, een strijkkwartet met veel groovy muziek en improvisaties. Bij deze twee ensembles heb ik veel geleerd over lichte muziek, maar ook over arrangeren en componeren.

Ik heb altijd al een grote voorliefde voor de combinatie muziek en theater gehad, dus aan bijvoorbeeld samenwerkingen van het Metropole Orkest met Freek de Jonge, Karin Bloemen en onlangs met Brigitte Kaandorp heb ik ontzettend veel plezier beleefd. Maar ook aan andere projecten, met bijvoorbeeld ‘de prettig gestoorde’ en geniale pianist Chilly Gonzalez en de unieke band Snarky Puppy bewaar ik goede herinneringen.

Naast al deze prachtige projecten neem ik graag deel aan de educatieve activiteiten van het Metropole Orkest, zoals de Metropole Academy. Waarom? Omdat ik het heel leuk en leerzaam vindt om bijvoorbeeld klassiek geschoolde strijkers met improvisatie in aanraking te laten komen.