The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

David Peijnenborgh

1e Viool

©Ejam Maail

Ik speel sinds 1998 vast bij het MO. Daarvoor heb ik een jaar geremplaceerd. Ik studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Brussel, en kreeg daar les van mijn leraren Kati Sebestyen en Herman Krebbers. Aan het begin van mijn carrière speelde ik in Nederland en België in grote en kleine orkesten en speelde ik veel en graag tango. Muziek zit overigens in de familie want onze drie kinderen musiceren ook.

Ik heb inmiddels aan vele MO-projecten mogen meewerken. Mijn top vijf: Pat Metheny, Al Jarreau, BBC Proms met Quincy Jones in Londen, Snarky Puppy in Parijs en Elvis Costello in New York. Super, want alle ingrediënten waren tijdens die concerten aanwezig: topsolisten en een uitzinnig publiek. Ik ben trots op dit bijzondere orkest, dat ondanks de flinke bezuiniging, gemotiveerd door blijft spelen. Daarnaast ben ik trots dat ik deel mag uitmaken van dit veelzijdige en sympathieke orkest.

Naast mijn orkestwerk geef ik les aan kinderen en heb ik een lespraktijk in Dongen. Als ik tijd over heb pak ik de racefiets, ga ik skiën, uit eten of kijk ik naar mijn favoriete voetbalclub.

‘Ik ben trots op dit bijzondere orkest, dat ondanks de flinke bezuiniging, gemotiveerd door blijft spelen.’