The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

Laat het Metropole Orkest spelen

Lees meer over ‘the worlds leading pop & jazz orchestra’, concerten en educatie. Word nu Vriend en draag bij aan Nederlands erfgoed en projecten met internationale allure!

METROPOLE ORKEST

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en heeft met zijn unieke bezetting een voortrekkersrol.

 

KIJKTIP

JONG METROPOLE SPEELT DE MUZIEK VAN SNARKY PUPPY
met gastsolist Jamison Ross, onder leiding van Jules Buckley

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.

SUPPORT MO

Het Metropole Orkest heeft uw hulp nodig om te kunnen blijven spelen! Als u Vriend wordt draagt u o.a. bij aan educatieve projecten, talentontwikkeling, het behoud van Nederlands erfgoed en projecten met internationale allure. Uiteraard genieten onze Vrienden allerlei voordelen, waarover u hier meer kunt lezen.

Vul vandaag het formulier nog in, uw support maakt het verschil!