The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Opnemen met het Metropole Orkest

Waarom het Metropole Orkest?

• Reputatie als wereldwijd toonaangevend pop en jazzorkest, speelt alle genres

• Goede opnamefaciliteiten in het midden van het land

• Een vast ensemble van 50 musici die op regelmatige basis samen opnemen en spelen

• Flexibel in planning, productie en orkestsamenstelling

• Internationaal team van arrangeurs

Muziekcentrum van de Omroep
De thuisbasis van het Metropole Orkest is het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Een gebouw met een rijke muzikale geschiedenis. Studio 3 is de eigen speciaal ontworpen studio van het orkest en heeft zijn eigen control room. Het orkest kan ook gebruik maken van de grotere studio’s 1 en 5.
Download our technical list.

Instrumentatie
De volledige line-up van het orkest bestaat uit 50 musici. Het is echter ook mogelijk met een kleiner ensemble (bijv. alleen de strijkers of bigband) of met een groter orkest (bijv. extra strijkers of instrumenten als fagot en tuba). Hiervoor heeft het Metropole Orkest een grote database met professionele musici. See our line-up.

TESTIMONIALS

Stella K

“Metropole Orkest is zonder twijfel mijn favoriete symfonische ensemble dat hedendaagse populaire muziek speelt. Hun veelzijdigheid is ongekend en hun chef-dirigent is niet alleen goed op de hoogte van moderne muziekstijlen maar ook een visionair. Bovendien is het een fantastische groep om mee te werken! Ik kijk ernaar uit om nog vele jaren muziek met ze te maken” – Michael League

“Als producer train je jezelf op het ondervangen van tegenvallers, continu alert zijn op het voorkomen van zaken die mis kunnen gaan. In de samenwerking met het Metropole Orkest ervaar je spontaan en relaxed de creativiteit, ervaring, het improvisatietalent, de kunde en prachtige samenhang. Alles komt bij elkaar op het moment dat muziek en beeld samenkomen. Voor mij het allermooiste deel van het productieproces van een film.” – Ton Okkerse – producent EMS FILMS (De Nieuwe Wildernis / Holland, natuur in de Delta)

Danielle Verweij

“Ik heb het grote plezier gehad een aantal keren met het Metropole Orkest in volledige bezetting te mogen werken. Zoveel plezier, creativiteit en vakmanschap. In 2016 arrangeerde en speelde het Metropole Orkest de muziek bij onze Samsung commercial. Ik had een dagje vrij gemaakt voor de opnames. Het stond er binnen een half uur op, jammer genoeg. Metropole Orkest is ’s werelds beste pop & jazz orkest en het grootste plezier dat je jezelf, je merk en je productie kan doen.” – Thijs de Boer, Executive Creative Director a.i. Cheil Amsterdam