The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winner of 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominations

Wim Sonneveld – Tour de Chant

with Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen

Maurice Luttikhuis, dirigent

Onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claasssen een bijzonder programma, op Franse leest geschoeid.

Tour de Chant: een ode aan Wim Sonneveld. Vijftig jaar geleden speelde de Nederlandse cabaretier al met het idee voor dit concert en voerde hij gesprekken met het Metropole Orkest. Door zijn onverwachte overlijden kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden. In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam.

Samen met zanger Waylon, bariton Thomas Oliemans, cabaretier Richard Groenendijk en zangeres Fay Claassen brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit.

Order your tickets now

Mon 11 Mar, 8:00 pm
Nieuwe Luxor, Rotterdam

Tickets

Tue 12 Mar, 8:15 pm
Het Concertgebouw, Amsterdam

Tickets

Wed 13 Mar, 8:00 pm
Toon Hermans Theater (De Domijnen), Sittard

Tickets

Thu 14 Mar, 8:15 pm
Schouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Tickets

Mon 18 Mar, 8:00 pm
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

Tickets

Tue 19 Mar, 8:00 pm
Concertzaal Tilburg, Tilburg

Tickets

Thu 21 Mar, 8:15 pm
Flint - Theaterzaal, Amersfoort

Tickets