The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominaties

Wim Sonneveld – Tour de Chant

met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen

Maurice Luttikhuis, dirigent

Onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claasssen een bijzonder programma, op Franse leest geschoeid.

Tour de Chant: een ode aan Wim Sonneveld. Vijftig jaar geleden speelde de Nederlandse cabaretier al met het idee voor dit concert en voerde hij gesprekken met het Metropole Orkest. Door zijn onverwachte overlijden kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden. In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam.

Samen met zanger Waylon, bariton Thomas Oliemans, cabaretier Richard Groenendijk en zangeres Fay Claassen brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit.

Bestel nu uw tickets

ma 11 mrt, 20:00
Nieuwe Luxor, Rotterdam

Koop kaarten

di 12 mrt, 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam

Koop kaarten

wo 13 mrt, 20:00
Toon Hermans Theater (De Domijnen), Sittard

Koop kaarten

do 14 mrt, 20:15
Schouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Koop kaarten

ma 18 mrt, 20:00
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

Koop kaarten

di 19 mrt, 20:00
Concertzaal Tilburg, Tilburg

Koop kaarten

do 21 mrt, 20:15
Flint - Theaterzaal, Amersfoort

Koop kaarten