The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Wim Sonneveld – Tour de Chant

met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Maurice Luttikhuis, dirigent

Onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret. Bekend van zijn hilarische typetjes, vertolker van legendarische liedjes als Het dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten en met een voorliefde voor het Franse chanson. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Richard Groenendijk, Fay Claassen en Thomas Oliemans een bijzonder programma, op Franse leest geschoeid.

Tour de Chant: een ode aan Wim Sonneveld. Vijftig jaar geleden speelde de Nederlandse cabaretier al met het idee voor dit concert en voerde hij gesprekken met het Metropole Orkest. Door zijn onverwachte overlijden kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden. In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam.

Samen met zanger Waylon, cabaretier Richard Groenendijk, zangeres Fay Claassen en bariton Thomas Oliemans brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit.

Concerten

ma 11 mrt, 20:00
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam

di 12 mrt, 20:30
Het Concertgebouw, Amsterdam

wo 13 mrt, 20:00
Toon Hermans Theater (De Domijnen), Sittard

do 14 mrt, 20:15
Schouwburg De Harmonie, Leeuwarden

ma 18 mrt, 20:00
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

di 19 mrt, 20:15
Schouwburg Tilburg, Tilburg

do 21 mrt, 20:15
Flint - Theaterzaal, Amersfoort