The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Roadburn Festival: Die Wilde Jagd with Metropole Orkest

in 013 Tilburg

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Simon Dobson, dirigent

De weergaloze Die Wilde Jagd zal op zondag 21 april samenwerken met het Metropole Orkest voor een bijzonder concert op het Roadburn Festival. Die Wilde Jagd, de creatieve uitlaatklep van progressieve muzikant Sebastian Lee Philipp, zal waarschijnlijk een bekende naam zijn voor Roadburners. De band trad op tijdens Roadburn 2022 en ook voor het orkest is het festival in 013 in Tilburg geen onbekende plek. In 2019 speelden zij hier samen met Tryptikon.

Een belangrijke focus van het Metropole Orkest is de doorontwikkeling van orkestrale muziek. Dit doet het orkest onder andere door samenwerkingen aan te gaan met muzikale vernieuwers, zoals Sebastian Lee Philipp (van Die Wilde Jagd). Hij is één van de leidende componisten, producers en songwriters op het gebied van Krautrock, progressieve en psychedelische rock uit Duitsland.

Speciaal voor het Metropole Orkest, en met steun van het Fonds Podiumkunsten, schreef Philipp een nieuw stuk onder de titel ‘Lux Tenera – A Rite To Joy’. Dit stuk zal tijdens Roadburn Festival 2024 in première gaan. De titel is een verwijzing naar de 19e eeuwse Franse dichter Isidore Ducasse, die wordt beschouwd als de grondlegger van de ‘poëzie van het onbewuste’, gebaseerd op associatie en hallucinatie en daarmee alle grenzen overstijgt.

Dit vertaalt hij in zijn geheel eigen, onconventionele stijl naar een nieuwe muzikale wereld, waarbij hij voor dit stuk vooral associaties met het menselijk wezen heeft gezocht. Denk aan de parallellen tussen een kloppend hart en het ritme van muziek en harmonie als symfonie van het leven. Het Metropole Orkest kan dit als geen ander verbeelden en je laten ervaren hoe muziek je bewustzijn beïnvloedt, energie creëert en je naar hogere sferen brengt. Laat je meenemen in een meditatieve ervaring aan de hand van nieuwe zintuiglijke prikkels.

Dirigent Simon Dobson staat deze avond op de bok. Dobson dirigeerde het orkest al vaker, onder andere tijdens het bejubelde concert met Tinlicker tijdens Amsterdam Dance Event in 2023.
De begintijd van het concert is onder voorbehoud.

Concerten

zo 21 apr, 15:50
013, Tilburg