The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Openingsconcert Amsterdam 750

Muziekspektakel in de Ziggo Dome

Simon Dobson, dirigent

Op 27 oktober wordt het jubileumjaar van Amsterdam 750 groots afgestrapt in de Ziggo Dome. Dit openingsconcert wordt verzorgd door de samenwerkende partners Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir en uitvoerend producent Making Waves in opdracht van de gemeente Amsterdam.

De show is een muzikale vertolking van de Amsterdamse geschiedenis en vertelt het verhaal van de stad met gouwe ouwe hits én populaire muziek van nu, van pop tot house en van smartlap tot hiphop. Diverse Nederlandse artiesten werken mee, waaronder André Hazes, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie en Edsilia Rombley. Met het openingsconcert, dat live wordt uitgezonden, nodigt de jarige hoofdstad heel Nederland uit om het jubileumjaar mee te vieren.

Naast veel muziek, zang en dans is er ook cabaret door comedian Rayen Panday en cabaret duo Van der Laan & Woe en wordt met unieke archiefbeelden en opnames van filmmaker Jerom Fischer ook bijvoorbeeld Amsterdam als sportstad verbeeld. Kortom, een veelzijdige en unieke show voor een divers publiek.

Bestel nu uw tickets

zo 27 okt, 20:30
Ziggo Dome, Amsterdam

Koop kaarten