The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Steve Vai & Metropole Orkest

Bridge Festival Eindhoven

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Jukka Iisakkila, dirigent

Steve Vai, gitaar

Joe Puglia, viool

Steve Vai, gitaarlegende en componist, wordt vergezeld door het Metropole Orkest o.l.v. Jukka Iisakkila voor de feestelijke opening van het nieuwe Bridge Festival in Muziekgebouw Eindhoven. Het repertoire omvat het beste van Steve Vai’s orkestwerken, zowel oudere als onuitgebrachte muziek.

De ‘Componist Vai’, al een wereldberoemd gitaarfenomeen, begon zijn orkestrale avontuur in 1997 terwijl hij in een Californische hotelkamer brainstormde over toekomstige projecten met de Nederlandse muziekproducent Co de Kloet. Na incidentele optredens met ensembles en orkesten, leidde de samenwerking met het Nederlands Metropole Orkest en toenmalig chef-dirigent Dick Bakker begin jaren 2000 tot de cd/dvd-uitgave ‘Sound Theories’. Stukken met en zonder leadgitaar, variërend van zeer vroege composities tot gloednieuwe composities.

Steve keerde eerder dit jaar terug naar het Metropole Orkest om zijn reis voort te zetten. Geïnspireerd door zijn connectie met de Finse dirigent Jukka Iisakkila schreef Steve verschillende nieuwe composities. Samen begonnen ze een enorm project met de werktitel ‘The Big O’, studio-opnames van een enorme hoeveelheid Vai-orkestmuziek. In mei 2022 nam het Metropole Orkest het eerste deel van dit project op, gevolgd door sessies in augustus 2022 met de Tampere Filharmonia uit Jukka’s geboorteland Finland. De releasedatum van dat enorme project is nog onbekend, maar Steve Vai en het Metropole Orkest onder leiding van Jukka Iisakkila komen sowieso op 13 mei 2023 naar het Bridge Festival.

Concerten

za 13 mei, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven