The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Richard Bona

ontmoeten elkaar opnieuw in 2023

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Vince Mendoza, dirigent

Wat gebeurt er als je een charismatische bassist en zanger uit Kameroen en ’s werelds toonaangevende niet-klassieke orkest uit Nederland samenbrengt? Kom naar Richard Bona en Metropole Orkest, o.l.v. Vince Mendoza, en hoor een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen.

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek. Bona begon in Kameroen als een multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem zich te specialiseren als bassist. Gedurende zijn carrière is hij constant bezig zijn muzikale wereld uit te breiden. Hierdoor werkte hij al samen met artiesten als Joe Zawinul, Salif Keita, George Benson, Chaka Khan, Pat Metheny, Quincy Jones en Alfredo Rodriguez.

Het orkest en de bassist zijn geen vreemden van elkaar. Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor zijn International Arrangers Workshop in 2013 en vond elkaar daar in de visie op muziek als universele taal. Na wederom het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om te werken aan het creëren van een nog rijkere mix van muziekstijlen.

Met het Metropole Orkest, onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza, brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek.

Concerten

vr 1 sep, 20:30
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

za 2 sep, 20:30
SPOT - Grote Zaal, Groningen

zo 3 sep, 20:00
Openluchttheater, Valkenburg

ma 4 sep, 20:00
Amare - Concertzaal, Den Haag

di 5 sep, 20:15
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht

wo 6 sep, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven