The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Jong Metropole: Let the Good Times Roll

Zomertournee

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Chris Walden, dirigent

In ‘Let the Good Times roll’ speelt het Jong Metropole muziek van bekende ‘crooners’ als Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole. Een crooner wordt beschreven als ‘een zanger die optreedt met een soepele, intieme stijl’ die mogelijk werd gemaakt door betere microfoons in de jaren veertig. Deze microfoons pikten stillere geluiden en een breder frequentiebereik op, waardoor de zangers toegang kregen tot een dynamischer bereik. Het is afgeleid van het oude werkwoord “croonen” wat “zacht spreken of zingen” betekent. De crooning-stijl is ontwikkeld door zangers die optraden met bigbands en had zijn hoogtepunt in de jaren 40 tot eind jaren 60. Het Jong Metropole brengt een ode aan deze stijl en bekende artiesten met bekende titels als ‘The Lady is a Tramp’, ‘Fly me to the Moon’ en ‘Let the Good Times roll’.

Naast vocale orkestrale jazzmuziek brengt het Jong Metropole ook instrumentale stukken als ‘Killer Joe’ en een nieuwe compositie van Bernard van Rossum, winnaar van de Rogier van Otterloo Prijs 2022. In opdracht van het Jong Metropole beleeft deze compositie zijn wereldpremière in de zomer van 2023 en zijn Duitse première tijdens Young Euro Classic in Berlijn.

Arrangementen voor dit programma werden gemaakt door gastdirigent Chris Walden. Hij is een Duitse componist, arrangeur en dirigent, gevestigd in Los Angeles (VS), werkte met grote orkesten en heeft sinds 1999 zijn eigen bigband in Los Angeles. Hij maakte ook arrangementen voor bekende artiesten als Diana Krall, Michael Bublé , Aretha Franklin, Paul Anka en Barbra Streisand. Chris Walden is de arrangeur/componist van de jaarlijkse Oscaruitreikingen. Een leuk weetje over Chris Walden: hij betrok onlangs het voormalige kantoor van Frank Sinatra in de gebouwen van United Recording Studios.

Concerten

za 12 aug, 20:00
Theater Orpheus, Apeldoorn

zo 13 aug, 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam

wo 16 aug, 20:00
Caprera Openluchttheater, Bloemendaal

vr 18 aug, 20:00
Konzerthaus, Berlijn