The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Familieconcert: Metropole Orkest ft. Fresku

Music Unites

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Joost Geevers, dirigent

Muziek bezit de unieke kracht om mensen samen te brengen. In Music Unites komt het Metropole Orkest (MO) samen met een van Nederlands brutaalste en maatschappijkritische verhalenvertellers: Rapper Fresku. Deze hiphop-legende, bekend van zijn zinderende 101Barz-sessies en hits als Glimlach en Nieuwe Dag, voert een aantal van zijn tracks in een grootse en meeslepende orkestrale remix uit. Het programma wordt aangevuld met de favoriete muziek uit de bibliotheek van ’s werelds meest veelzijdige orkest.

Als onderdeel van Music Unites gaan jonge scholieren uit de omgeving Utrecht samen met muzikale experts hun eigen verhalen omzetten naar tekst, ritmes en melodieën. Ook deze muziek wordt opgevoerd door het wereldberoemde Metropole Orkest, want zelfs als je geen noten kan lezen of een instrument bespeelt kan je schitterende muziek maken die mensen met elkaar verbindt!

Music Unites is een educatief project van TivoliVredenburg, Globe CKC Hilversum en het Metropole Orkest in samenwerking met Rohan Poldervaart. Met Music Unites wordt een brug geslagen tussen podiumkunsten en de onbegrensde creativiteit en belevingswereld van vmbo scholieren.

Music Unites wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSBfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en K.F. Hein Fonds.

Concerten

zo 21 mei, 14:00
TivoliVredenburg - Grote zaal, Utrecht