The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Vriendenloterij Zomerconcerten: Stewart Copeland

Police deranged for orchestra

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Hans Ek, dirigent

Samen met Steward Copeland verzorgt het Metropole Orkest in augustus een VriendenLoterij ZomerConcert.
Copeland, oprichter en drummer van The Police én veelzijdig componist van onder andere opera-, ballet- en filmmuziek, schreef een high energy-orkestversie van zijn favoriete nummers die deze avond te horen zal zijn.

Stewart Copeland heeft de hits van de Police, een van de meest legendarische Britse bands, uit elkaar getrokken en opnieuw opgebouwd. Hij geeft briljante invallen uit liveconcerten ineens een hoofdrol en stelt fragmenten centraal die de luisteraar eerder misschien niet eens opviel. Zo klinken Roxanne, Can’t Stand Losing You en Darkness vertrouwd én totaal nieuw in de orkestrale uitvoering van het Metropole Orkest.

Sinds The Police in 1984 uit elkaar ging is Stewart Copeland actief als drummer, producer en componist in bijna alle muziekgenres. In 2019 kwamen alle studioplaten van The Police opnieuw gemasterd uit. Tijd voor een frisse live-blik. Copeland schreef een high energy-orkestversie van zijn favoriete nummers. In het Concertgebouw voert hij deze uit met het Metropole Orkest en vier zangers. Does everyone stare? Wij denken van wel. Bring on the Night!

Concerten

za 20 aug, 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam