The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Strings & 3MA

Onder leiding van Vince Mendoza

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Vince Mendoza, dirigent

In november komt het Afrikaanse drietal 3MA naar Nederland voor drie bijzondere concerten met de Metropole Orkest Strings onder leiding van Vince Mendoza.

3MA bestaat uit de Malinese kora (harpluit) goochelaar Ballaké Sissoko, de Marokkaanse maestro van de oud (een Arabische luit) Driss El Maloumi en de Malagassische prins van de valiha Rajery. De valiha (buisvormige citer) is een Afrikaans snaarinstrument bestaande uit een bamboestok met twintig snaren over de gehele lengte, meestal gemaakt van fietsremkabels.

Sinds hun debuutplaat in 2008 hebben de 3MA-muzikanten veel individuele ervaringen opgedaan en hun kennis verbreed. Ze komen regelmatig samen voor 3MA-concerten over de hele wereld en zijn altijd bezig met nieuwe plannen. In de loop der jaren ontstonden talloze nieuwe ideeën die vervolgens werden verfijnd en leidden tot nieuwe composities of bestaande ideeën een nieuwe vorm gaven.

Een decennium na het begin van hun avontuur keerden de drie terug naar de opnamestudio om ‘Anarouz’, hun nieuwste album, op te nemen. Deze nieuwe plaat laat zien hoe bijzonder hun connectie is. Elk stuk is het resultaat van een unieke chemie waarin afzonderlijke onderdelen moeilijk te definiëren zijn. De klanken van kora, oud en valiha steken niet boven elkaar uit, maar vertellen samen een verhaal.
Tijdens de concerten wordt met de Metropole Orkest Strings nog een ‘M’ aan het drietal toegevoegd. Samen spelen ze voor het eerst de muziek uit ‘Anarouz’ in een orkestrale versie.

Concerten

vr 11 nov, 21:00
Meervaart, Amsterdam

za 12 nov, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

zo 13 nov, 15:00
Brabanthallen - HAL8, Den Bosch