The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

So What’s Next?

Met José James, Gaidaa, Nana Adjoa onder leiding van Jacomo Bairos

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Jacomo Bairos, dirigent

Gaidaa, zang

Nana Adjoa, zang

José James, zang

Op zaterdag 30 oktober deelt het Metropole Orkest, onder leiding van Jacomo Bairos, het podium van Muziekgebouw EIndhoven met José James, Gaidaa en Nana Adjoa. Een nieuwe combinatie en een programma dat speciaal voor het festival So What’s Next? wordt gemaakt.

José James
José James is ongetwijfeld één van de veelzijdigste zangers van de afgelopen twee decennia. Met zijn fenomenale debuut The Dreamer uit 2008 laat hij succesvol grenzen vervagen tussen jazz, hiphop, R&B, soul, pop, rock en zelfs spoken word.
Na zijn debuutalbum volgt een glansrijke carrière: zo bracht hij twaalf genre-overstijgende albums uit, onder andere via het iconische jazzlabel Blue Note en sinds kort via zijn eigen platenlabel Rainbow Blonde Records, won hij een Edison en de L’Académie du Jazz Grand Prix. Het eerste resultaat van zijn nieuwe label verscheen in 2020 onder de titel No Beginning No End 2, de opvolger van het gelijknamige succesvolle album uit 2012

José James is geen onbekende van het orkest. Deze in Amsterdam wonende Amerikaan reisde in 2019 al samen met Metropole Orkest Big Band af naar Bremen en speelde tijdens North Sea Jazz Downtown afgelopen juli samen met het volledige orkest.

Gaidaa
Soedanees/Nederlandse vocaliste Gaidaa groeide op in Eindhoven, waar ze haar muzikale dromen cultiveerde tot een solide recording- en podiumcarrière. Ze wordt beschouwd als één van de meest interessante neo-soul-talenten op dit moment. Met producer Full Crate, bracht ze het album A Storm On A Summers Day uit, waardoor een ware storm ontstond op Spotify en andere media. Haar delicate soul met akoestische instrumenten en verbluffende vocalen bevatten oprechte en veelzeggende teksten, waarin ze haar oprechte, persoonlijke vertalen vertelt.

Nana Adjoa
Het Ghanees-Nederlandse multi-talent Nana Adjoa is een sound-reiziger, gewapend met vaardige poëzie en een sterk gevoel voor muzikantschap. Maar achter haar onbevreesde benadering van songwriting ligt een vastberaden nieuwsgierigheid en een openheid naar oneindige mogelijkheden. Dit is allemaal te horen op haar debuutalbum Big Dreaming Ants.

Concerten

za 30 okt, 20:15
Muziekgebouw, Eindhoven