The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

Danny Vera & Metropole Orkest

Openingsconcert BankgiroLoterij Zomerconcerten

Metropole Orkest

Jochen Neuffer

Danny Vera

Wat gebeurt er als je Americana en orkestrale muziek combineert? Dat hoor je op 1 juli tijdens het openingsconcert van de BankGiro Loterij Zomerconcerten in Het Concertgebouw, waar Danny Vera en het Metropole Orkest het podium zullen delen.

De Middelburgse singer-songwriter Danny Vera, die vooral bekend staat om zijn onderscheidende Americana sound, schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Deze authentieke zanger begon ooit in de kroeg en groeide door naar podia en festivals door heel Nederland. Hij vergaarde grote landelijke bekendheid toen hij de huisband van Voetbal International (nu Veronica Inside) werd.

In 2019 leerde heel Nederland hem pas echt kennen toen hij het nummer ‘Roller Coaster’ uitbracht. Dit nummer kwam niet alleen in de hitlijsten torenhoog binnen, ook in de top 2000 kon hij rekenen op een mooie plek. Hij eindigde namelijk op nummer 4, wat hem de titel van hoogste nieuwe binnenkomer allertijden opleverde.

Samen met het Metropole Orkest speelt Vera in het Concertgebouw onder andere werk van zijn laatste album ‘Pressure Makes Diamonds’. Een ding staat vast, het wordt een onvergetelijke, orkestrale rock-‘n-roll avond.

Bestel nu uw tickets

do 1 jul, 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam

Uitverkocht

do 1 jul, 21:15
Het Concertgebouw, Amsterdam

Uitverkocht