The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest Big Band speelt Quincy Jones

Met klassiekers als 'Moanin' en 'Soul Bossa Nova'

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Dit najaar brengt de Metropole Orkest Big Band opnieuw een avondvullend eerbetoon aan een van de allergrootste muzikale legendes van onze tijd: Quincy Jones. Deze avond presenteert de band zijn allerbeste bigbandcomposities en arrangementen uit de jaren 1956 tot 1963.

Quincy Jones begon zijn carrière als trompettist maar ging al snel aan de slag als componist, arrangeur, bandleider en producer. Tijdens zijn prachtige carrière nam Jones bijna 3000 nummers en 300 albums op, maakte hij 51 film- en televisiesoundtracks en werd hij 80 keer genomineerd voor een Grammy, waarvan hij er 28 won.
Een aantal van de grootste albums allertijden staan op zijn naam, denk bijvoorbeeld aan ‘Thriller’ en ‘Bad’ van Michael Jackson.

Ook al is de muziek van Quincy Jones ruimschoots beschikbaar op een grote hoeveelheid albums, live uitvoeringen worden sinds de jaren zestig nog maar zelden gehoord.
Daar brengt de Metropole Orkest Big Band graag verandering in. In Parkstad Limburg Theaters spelen ze onder andere klassiekers uit het repertoire voor bigband als ‘The Birth of a Band!’, ‘Stockholm Sweetening’, ‘Boody Rumble’, ‘Moanin’’ en ‘Soul Bossa Nova’.

Concerten

za 28 nov, 18:30
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

za 28 nov, 20:30
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen