The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Ack van Rooyen

Spelen New Metropole Standards

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Ack van Rooyen, trompet

Jörg Achim Keller, dirigent

Rik Mol, trompet

Leo Janssen, tenorsaxofoon

Marc Scholten, altsaxofoon

Peter Tiehuis, gitaar

In TivoliVredenburg presenteert het Metropole Orkest een gouden greep uit zijn rijke jazz-schatkist. Dit doet het orkest samen met Boy Edgar Prijs 2020-winnaar Ack van Rooyen en eigen solisten Leo Janssen, Marc Scholten, Peter Tiehuis, Rik Mol en Robinson Khoury.

De legendarische bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen deelde het podium met de grootsten der aarde, onder wie Miles Davis, Lee Konitz, Dizzy Gillespie en Steve Gadd. Geen wonder dat de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, dit jaar is toegekend aan van Rooyen. “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland,” aldus de jury. Met het Metropole Orkest speelt Ack deze avond vier nummers, waaronder de muziek van Jerry van Rooyen. De in 2009 overleden arrangeur en componist (en broer van Ack) waarmee het orkest vaak samen werkte.

Ook ons eigen Leo Janssen, Marc Scholten, Peter Tiehuis en Rik Mol spelen deze avond een grote rol. Zij zullen onder andere stukken van onze honorair dirigent Vince Mendoza ten gehore brengen.

Concerten

za 19 sep, 20:15
TivoliVredenburg, Utrecht