The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
22 Grammy Nominaties

Buma Boy Edgar prijsuitreiking met Ack van Rooyen

Livestream concert vanuit TivoliVredenburg

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Ack van Rooyen, trompet

Wayne Marshall, dirigent

De uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020 en het concert van Ack van Rooyen met het Metropole Orkest kun je live bekijken via een livestream op www.mo.nl/live en  Studio TivoliVredenburg. Naar aanleiding van de maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan er helaas geen publiek bij aanwezig zijn.

Vanavond ontvangt bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen de Buma Boy Edgar Prijs 2020, de belangrijkste jazzprijs van Nederland, in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Tijdens deze uitreikingsavond treedt Ack van Rooyen op met het Metropole Orkest. Op het programma staat werk van hun nieuwe album ‘Then and Now’, een ode aan Van Rooyens ruim zeventigjarige jazzcarrière en die van zijn overleden broer Jerry.

Van Rooyen ontvangt de prijs onder meer vanwege zijn indrukwekkende internationale carrière, zijn vakmanschap en lyrische spel op de bugel. De jury schreef: “Als solist en docent drukt Van Rooyen een stempel op zeventig jaar jazzgeschiedenis in binnen- en buitenland, van de opkomst van de Nederlandse omroeporkesten en bebopcombo’s tot de ontwikkeling van jazzonderwijs aan de conservatoria.”

De Buma Boy Edgar Prijs 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur (hoofdsponsor), het BIMHUIS, North Sea Jazz, VPRO Vrije Geluiden, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.

Concerten

di 15 dec, 20:00
TivoliVredenburg, Utrecht