The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

North Sea Jazz Festival – Becca Stevens, Lizz Wright, Camila Meza

Onder leiding van Miho Hazama

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Miho Hazama, dirigent

Becca Stevens, zang

Lizz Wright, zang

Camila Meza, zang

Dit jaar komt het Metropole Orkest op zaterdag én zondag naar het North Sea Jazz Festival. Op zaterdag 13 juli speelt het orkest, onder leiding van dirigent Miho Hazama, in de ‘Amazon’ samen met Becca Stevens, Lizz Wright en Camila Meza.

De in Brooklyn woonachtige Becca Stevens is niet alleen zangeres maar ook componiste en multi-instrumentalist. Ze wordt geprezen om haar gebruik van verschillende stijlen. Bij het luisteren van haar muziek hoor je elementen van pop, indie-rock, jazz en traditionele volksmuziek. Haar diversiteit en kwaliteiten blijven niet onopgemerkt. Het heeft haar meerdere mooie samenwerkingen opgeleverd met onder andere Michael League (Snarky Puppy), José James en David Crosby.

Lizz Wright groeide op in Georgia, waar ze al op jonge leeftijd in aanraking kwam met de christelijke hymnes en gospelmuziek. Nadat ze zich meer ging interesseren in blues en jazz begon ze aan een zangopleiding. De jazz-, R&B en gospelzangeres en componiste brak in 2000 door met de groep ‘Spirit’. Sindsdien kreeg ze een platencontract, bracht ze zes albums uit en tourde ze door Amerika en Europa.

De Chileense zangeres en gitarist Camila Meza noemt jazzgitaristen George Benson en Pat Metheny als haar muzikale voorbeelden. In 2007 bracht ze haar debuutalbum ‘Skylark’ uit. Pas daarna, in 2009, begon ze met haar gitaarstudie in New York. In deze stad is ze inmiddels een gevestigde naam in de jazz scene, leidt ze haar eigen jazz octet, is ze regelmatig in de studio te winnen én won ze meerdere ‘Independent Music Awards.’

Concerten

za 13 jul, 17:00
Ahoy, Rotterdam