The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Session: Ibeyi

Intiem concert in de thuisbasis van het orkest

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Ibeyi, zang

Jules Buckley, dirigent

Ibeyi bestaat uit de tweelingzussen Lisa-Kaindé en Naomi Díaz (de naam van de band betekent ‘tweeling’ in het Yoruba). Met behulp van het 50-koppige Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley zullen ze tijdens de Metropole Session materiaal van hun eerste twee albums vertalen naar een nieuw orkestraal verhaal.

In intieme setting geniet een klein publiek van muziekliefhebbers (slechts 250 stoelen) in de thuisbasis van het orkest van een exclusieve ervaring. Als bezoeker zit je extra dicht op het Metropole Orkest. Zo heb je de kans het orkest letterlijk van een andere kant te zien. Zit je straks bij de trompetten of achter de strijkers?

Het debuutalbum ‘Ibeyi’ (2015) gaat dieper in op het verleden van de zussen; de relatie tussen de twee, hun afkomst en hun verlies. Dit album leverde een hoop nieuwe fans en bijzondere samenwerkingen op. Zo zijn een aantal iconische artiesten van deze tijd, waaronder Beyoncé en Alvin Ailey, groot liefhebber van de zusjes.

Hun tweede album ‘Ash’ (2017) is een krachtige politieke verklaring. En al hoor je op dit album ook de Afro-Cubaanse cultuur en geschiedenis terug, het gaat vooral over wie Lisa-Kaindé en Noami vandaag de dag zijn, wat voor hen belangrijk is en hoe ze in het leven staan. Ibeyi liet zich voor dit album beïnvloeden door artiesten als Kendrick Lamar, Jay Electronica, Meshell Ndegeocello, Erykah Badu, Nina Simone en vele anderen.

Na afloop van het concert verplaatst de gezelligheid zich naar de foyer, waar u het eerste drankje gratis krijgt.

Concerten

zo 10 nov, 14:45
MCO, Hilversum