The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Future of Jazz: Cory Wong & Metropole Orkest

Future of Jazz by BNP Paribas

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Vince Mendoza, dirigent

Cody Fry, zang

Cory Wong, gitaar

Met special guest Cody Fry

In november ontmoeten gitarist Cory Wong en het Metropole Orkest elkaar voor een paar funky avonden. Wong en het orkest, onder leiding van Vince Mendoza, komen samen voor drie concerten verspreid door Nederland.

Cory, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleid andere artiesten. Een tijd lang werkte hij achter de schermen bij shows als ‘The Voice’, toerde hij met Ben Rector en speelde hij met grote namen als Gene Simmons, Questlove, Blake Shelton en Bootsy Collins.

In zijn woonplaats Minneapolist speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.
In 2017 besloot Cory dat het tijd was om zelf de schijnwerpers op te zoeken. Met zijn eerste album liet hij de wereld kennis maken met zijn muziek. Later nam hij ‘The Optimist’ op. De nummers zijn funky, aanstekelijk vrolijk, speels en niet te vergelijken met ander werk. Samen met zijn muziekvideo’s voelt Cory’s muziek retro en futuristisch tegelijk.

Voor de concerten met het Metropole Orkest wordt Cory vergezeld door Cody Fry. Deze instrumentalist uit Nashville schrijft en speelt nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. De variatie in stijlen zorgt ervoor dat zijn werk verrassend en uniek is.

De setlist bevat werk van Cory’s album ‘Motivational Music fort he Syncopated Soul’ dat nog uit moet komen en eerder werk van ‘The Optimist’. Ook zullen er een aantal nummers van de samenwerking tussen Fry en Wong ‘Dynamo’ én nieuwe stukken gespeeld worden.

Dit project maakt onderdeel uit van ‘Future of Jazz by BNP Paribas’. Deze concertserie is een halfjaarlijkse concertreeks door heel Nederland, waarbij het Metropole Orkest samenspeelt met aanstormend talent en vernieuwers binnen het genre.

Concerten

wo 20 nov, 20:30
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

do 21 nov, 20:30
LantarenVenster, Rotterdam

za 23 nov, 20:15
De Meervaart, Amsterdam