The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

BBC Proms 2019: Mississippi Goddam

An Homage to Nina Simone

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Ledisi, zang

Lisa Fischer, zang

Het Metropole Orkest is opnieuw uitgenodigd om een concert te verzorgen tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall. Dit jaar brengen het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley een gewaagde en frisse kijk op het leven van Nina Simone (1933-2003) met de songs die hebben bijgedragen aan het creëren van de erfenis van deze opmerkelijke artiest.

Jules Buckley: “Het muzikale pad van Nina Simone is nog steeds heel erg relevant. Grote sociale betrokkenheid vormde haar inspiratie en klinkt onmiskenbaar in haar muziek door. Het past om dit met het Metropole Orkest naar deze tijd te halen, samen met vocaliste Ledisi (12 grammy nominaties). Deze avond zal de artistieke nalatenschap van Nina Simone eren en het op gepaste wijze naar deze tijd vertalen. Dat we de kans krijgen dit in de Proms te doen is natuurlijk fantastisch.”

Songs als Little Blue Girl, Plain Gold Ring, My Baby Just Cares For Me en Feelin’ Good worden door Jules en zijn team met nieuwe arrangementen nieuw leven ingeblazen.

Verwacht innovatieve bewerkingen en intieme momenten. Met ook nieuwe versies van de door Nina Simone opgenomen composities van Andy Badale (het pseudoniem van Angelo Badalamenti, bekend van zijn soundtracks met David Lynch).

Concerten

wo 21 aug, 19:30
Royal Albert Hall, London