The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Musikfest Bremen: Jacob Collier & Bokanté

conducted by Jules Buckley

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Jules Buckley, dirigent

Jacob Collier, zang/piano

Bokanté, band

Op de zaterdag van Musikfest Bremen staat het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley met twee wereldacts op het podim.

Voor de pauze wordt het podium gedeeld met Jacob Collier. Metropole Orkest en het 23-jarige multitalent Jacob Collier ontmoetten elkaar voor het eerst voor het eerbetoon aan Quincy Jones bij de BBC Proms in 2016. Collier, een protegee van Quincy Jones, maakte daar indruk met een cover van ‘Human Nature’ en een prachtige orkestrale versie van zijn eigen compositie ‘In The Real Early Morning’. Een jaar later stond hij samen met Cory Henry en het Metropole Orkest op het podium bij North Sea Jazz. Daar ontstond het idee om de succesvolle samenwerking voort te zetten.

Jules Buckley over Jacob: “Hij is pas 23, het is waanzin. Jacob gaat nog veel fantastische dingen maken en het is mooi hem te vergezellen tijdens dit deel van zijn reis. Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat er gebeurt als hij mijn leeftijd bereikt. Hij is een soort Jedi and ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat gaat zijn als hij 30 of 40 is. He’s going to be some crazy force!”

Na de pauze is het de beurt aan Bokanté & Metropole Orkest. Een epische ontmoeting tussen een wereldmuziek-supergroep nieuwe stijl en ’s werelds leidende pop- en jazzorkest onder leiding van Jules Buckley.

Michael League – bandleider van Bokanté – en Metropole Orkest (MO) werkten eerder samen aan het Grammy Award winnende ‘Sylva’. En hoewel deze nieuwe samenwerking in veel opzichten onvergelijkbaar is, zullen fans van Snarky Puppy niet teleurgesteld zijn. Je herkent de schrijfstijl van League, terwijl zangeres Malika Tirolien de sfeer bepaalt met haar Creoolse/Franse teksten en zang. Voeg daar dan nog de skills van zes topmuzikanten van vier verschillende continenten aan toe en een supergroep is geboren.

Concerten

za 8 sep, 19:00
BLG Forum, Bremen