The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO Strings met Anoushka Shankar en Manu Delago

De Strijkers, de sitar en de hang

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Anoushka Shankar, Sitar

Manu Delago, Hang

Jules Buckley, dirigent

De Sitar en de Hang, Anoushka Shankar en Manu Delago, Jules Buckley en de Metropole Orkest Strings. Wereldsterren op hun eigen gebied. Grensoverschrijdend en niet in een hokje te plaatsen.

In Londen leerden Anoushka Shankar en Manu Delago elkaar kennen. Vanaf het eerste moment bleek er een muzikale klik te zijn, tussen hen, hun verschillende culturele achtergronden en hun bijzondere instrumenten. Een samenwerking was geboren. In november krijgt dit uitzonderlijke project een vervolg tijdens een mini tour met de Metropole Orkest Strings onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.

“De combinatie van de sitar, de hang en strijkers is vernieuwend en sluit perfect op elkaar aan. De verschillende achtergronden van de artiesten versmelten met elkaar tot een hypnotiserend en filmisch geheel.” aldus Jules Buckley.

Anoushka Shankar is met haar Sitar een uniek figuur in de Indiase klassieke en progressieve wereldmuziek. Haar dynamische en spirituele muzikaliteit leverden al verschillende onderscheidingen op, waaronder zes Grammy Award nominaties, erkenning als de jongste en eerste vrouwelijke ontvanger van een ‘British House of Commons Shield’, benoeming tot ‘Asian Hero’ door TIME Magazine en een ‘Songlines Best Artist Award.’

De Oostenrijkse Manu Delago is een van de meest gewilde performers en componisten van het moment. Hij studeerde klassieke percussie en specialiseerde zich in de hang, een relatief nieuw percussie-instrument. Hij speelde onder andere samen met The Cinematic Orchestra, Björk en Bugge Wesseltoft.

Het concert in de Verkadefabriek maakt deel uit van November Music. Klik hier voor meer informatie over dit festival.
Het concert in TivoliVredenburg is onderdeel van het festival Le Guess Who.

Concerten

do 8 nov, 20:00
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

vr 9 nov, 21:00
De Doelen, Rotterdam

za 10 nov, 19:15
TivoliVredenburg, Utrecht

zo 11 nov, 15:00
Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch