The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

BBC Proms: Jacob Collier & Friends

MO voor 5e keer naar BBC Proms

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Jules Buckley, dirigent

Jacob Collier, zang/piano

Becca Stevens, zang

Sam Amidon, zang

Hamid El Kasri, zang

Take 6, zanggroep

Het Metropole Orkest is voor het vijfde jaar op rij uitgenodigd om een concert te verzorgen tijdens de BBC Proms in Londen. Deze concertserie wordt gezien als de meest prestigieuze ter wereld. Op 19 juli zal het orkest in de Royal Albert Hall een avondvullend programma spelen met onder andere Jacob Collier, Sam Amidon en vocal group Take 6. Het concert wordt opgenomen en uitgezonden door BBC radio en TV.

Chef-dirigent van het Metropole Orkest Jules Buckley: “De samenwerking met Jacob Collier is voor mij persoonlijk iets om naar uit te kijken. Hij is de grootste rising star in het internationale muziekveld, won 2 Grammy’s op 22 jarige leeftijd en is een onnavolgbaar creatief brein. Afgelopen maanden heeft het Metropole Orkest met hem een nieuwe plaat ontwikkeld en opgenomen. We kijken er naar uit om dit verder te ontwikkelen en samen met andere verrassende artiesten in Londen te laten horen! Het maakt me trots dat het Metropole Orkest opnieuw een glansrol krijgt in deze serie. De terugkerende interesse van de BBC geeft aan hoe relevant het orkest is in de muziek van nu.”

In de afgelopen jaren werd het Metropole Orkest door de BBC uitgenodigd om concerten te verzorgen die een nieuw en gevarieerder publiek trekken. Zo speelde het orkest eerder in de Proms programma’s rond Charles Mingus (2017), Quincy Jones (2016), de Londense rap – en grime scene (2015) en Laura Mvula (2014).

De kaartverkoop start op 12 mei.

Concerten

do 19 jul, 19:30
Royal Albert Hall, London