The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

November Music Festival

MO met Tin Men and The Telephone en Cory Henry

U bekijkt een pagina over een concert dat al heeft plaatsgevonden.
Klik hier om naar de actuele concertagenda te gaan.

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Zelf instellen

Christian Elsässer, dirigent

Cory Henry, organ

Tin Men and The Telephone, band

Het Metropole Orkest zal dit jaar optreden tijdens November Music, een jaarlijks terugkerend internationaal festival op het gebied van actuele muziek. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in ‘s-Hertogenbosch onder het motto ‘muziek van nu door de makers van nu’.

Voor de pauze is het concert met Tin Men and The Telephone. Hierbij speelt het publiek een (inter)actieve rol. Na de pauze staat het MO op het podium samen met toetsenist Cory Henry.

Tin Men and the Telephone is een Amsterdams trio rondom pianist Tony Roe. Hun handelsmerk is de creatieve en innovatieve benadering van geïmproviseerde muziek, waarbij ze multimedia mengen met het bespelen van hun instrumenten. Met de smartphone app ‘Tinmendo’ geven ze concertbezoekers de kans invloed uit te oefenen op hun concerten. Het publiek stemt bijvoorbeeld via de app welke musicus mag soleren, het bedient lampen op het podium en de telefoons veranderen in ruimtelijke speakers waaruit muziek klinkt.

Tin Men and the Telephone, Metropole Orkest en het publiek spelen elkaar de bal toe en staan in verbinding door het meest geliefde en meest gehate apparaat van deze tijd, de smartphone.
Kortom, bij dit concerten is het motto: Houd je telefoon aan!
Download de app via www.tinyurl.com/tinmendo.

In het tweede deel verschijnt Cory Henry op het podium, een muzikaal talent waar we vorig jaar tijdens de BBC Proms al mee samen mochten spelen.
De Amerikaanse jazz organist en pianist, gospelmuzikant en muziekproducer is bekend van zijn eigen formatie The Funk Apostles, van de powerjazzformatie Snarky Puppy en timmert nu dus ook solo aan de weg.
Eerder dit jaar won hij samen met Snarky Puppy een Grammy voor hun nieuwste album.

Beide delen van het concert zijn uniek maar sluiten perfect op elkaar aan en creëren een bijzondere avond.

Concerten

za 11 nov, 20:30
Theater aan de Parade, 's-Hertogenbosch